De Samenwerkplaatsen Brabant

De Samenwerkplaatsen Brabant vormen een waardenetwerk en een programma voor mensen met ideeën, initiatieven, projecten en ondernemingen die de wereld een beetje mooier willen maken. Mensen die willen investeren wat in hun vermogen ligt om de Global Goals te helpen realiseren. In de Samenwerkplaatsen in Tilburg, Den Bosch en Oisterwijk werken we samen om initiatieven (door) te ontwikkelen. Want de zaadjes van de toekomst zijn allang geplant! Maar veel van deze transitiedoeners lopen wel tegen de grenzen van bestaande systemen aan en hebben elkaar nodig om verder te komen. De Samenwerkplaatsen Brabant bieden een plek om bij te tanken, te leren, te reflecteren en weer vooruit te komen. 


De Samenwerkplaatsen Brabant werken met methodieken en sociale technologie op basis van Theory U. In het najaar van 2018 publiceerden de Samenwerkplaatsen Brabant ‘het nieuwste ondernemen’. Op 30 januari 2019 boden zij deze publicatie aan aan gedeputeerde Henri Swinkels. Lees hier meer over het nieuwste ondernemen in Brabant.

Roos is medeinitiatiefnemer van dit waardenetwerk én facilitator van de Samenwerkplaats in ‘s-Hertogenbosch. Dit doet zij samen met Mieke Brekelmans. Eén keer per maand organiseren zij in de Knillispoort in ‘s-Hertogenbosch samen een transitielunch. Tijdens de lunch is er ruimte voor ontmoeting én een verdiepend gesprek. Na de transitielunch kunnen deelnemers in de RuimteTijdCapsule even los van ruimte en tijd een vraagstuk inbrengen. Iemand mag dan de mensen die daar tijd voor kunnen en willen nemen benutten om eigen ideeën verder te brengen. Voor deelname wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd naar eigen inzicht en draagkracht om de kosten van de lunch en de ruimte te dekken.