Wie wij zijn

Ken je dat, dat je aan een half woord genoeg hebt? Dat de ander vanzelf verder gaat waar jij gebleven bent en je blind vertrouwt op het besluit dat die neemt? Dat je vol energie en ideeën terugkomt van een meeting? Je komt het niet vaak tegen, maar dat is precies wat er in onze samenwerking gebeurt. Vanuit gedeelde drive en waarden zetten wij ons in voor een mooiere wereld waarin mensen op een fijne manier samen leven en werken. Dat vertrouwen, die energie en ideeën nemen we mee als je met ons werkt. Wat dat oplevert? Workflow, plezier, sterkere relaties en betere (en vernieuwde) opbrengst. 

MSc. psychologie, project design, theory U, waarderend actieonderzoek,  publieke domein, overheid, jeugdhulp. Wat anderen over Roos zeggen: netwerker pur sang, aanjager, rebel with a cause, talent voor omdenken, vasthoudend en vernieuwend, hart voor de samenleving en de mensen die haar maken.

Een aantal nevenactiviteiten van Roos: chairwoman of the board van One Worldcitizens, voorzitter van het bestuur van Stichting Jong Actief, mede-initiatiefnemer van De Samenwerkplaatsen Brabant en facilitator van de Samenwerkplaats ’s-Hertogenbosch.

MSc. psychologie, deep democracy, jeugdhulp, welzijn en public health. Wat anderen over Mariëlle zeggen: brengt een beetje disco in een groep, aanpakker, verbinder, slim, vrolijk en ondernemend, nieuwsgierig, warm en doortastend.

Een aantal nevenactiviteiten van Mariëlle: bestuurslid bij

Stichting Welzijn Molenlanden en lid van de Klachtencommissie WijZijnTraverse in  West-Brabant

Hoe het allemaal begon

Groen en geel werden we ervan: het denken in risico’s en kwetsbaarheid als het om de jeugd gaat. We kwamen dat allebei in ons werk tegen. Roos vanuit haar rol bij de Provinciale Raad Gezondheid en Mariëlle bij aanbieders van jeugdhulp. De drive om daar verandering in te brengen, bracht ons bij elkaar. Wat als we verhalen van jongeren die werk hadden gemaakt van hun droom nou eens een podium zouden bieden? Zo ontstond TEDxYouth@Brabantlaan met als doel te laten zien welke potentie er in jeugd schuilt en anderen – jong en oud – in beweging te zetten. 

In 2012 vond het eerste event plaats in het Brabantse provinciehuis. Georganiseerd voor en door jongeren. Budgetloos en met een klein leger vrijwilligers en samenwerkingspartners volgden events in Eindhoven (2013), Breda (2014) en Tilburg (2015).

Wat wij bij elkaar vinden is het vertrouwen in wat mensen wél kunnen, het denken in mogelijkheden en zien van kansen om maatschappelijke vraagstukken echt anders aan te pakken met de mensen waar het om draait. De kracht van verhalen, het benutten van hetgeen je onderweg tegenkomt en durven vertrouwen op talent en inzet van ieder waar je mee samenwerkt. Aan de wieg van TEDxYouth én Factor W.